over mij

Als gezondheidszorgpsycholoog met een achtergrond in de neuropsychologie werk ik ruim 14 jaar in de ouderenzorg. Daar werk ik dagelijks met mensen waarvan hun brein om diverse redenen ‘anders’ werkt. Voor veel van hen zijn dagelijkse dingen – die zoveel andere mensen niet eens bewust meemaken – intense ervaringen die veel van ze vragen op gebied van mentale inspanning of energie. Ook in contact met andere mensen is het feit dat hun brein anders werkt soms heel lastig en voelen zij zich vaak niet begrepen.

Ook ikzelf weet hoe het is om te leven met een ‘bijzonder brein’. Daar kwam ik pas laat (2020) achter. Voor ik dat wist probeerde ik vooral maar alles ‘gewoon’ te doen als elk ander, want dat verwachtte toch iedereen (inclusief ikzelf) van me? Dus ik combineerde moederschap, carrière, relatie, sociaal leven, vrijwilligerswerk. Het leverde me chronische angstklachten, intense vermoeidheid en uiteindelijk het gevoel steeds maar te falen op. Niet goed voor mijn zelfbeeld en mijn geluksgevoel.

Sinds ik weet dat mijn brein anders functioneert, ben ik gaan ontdekken hoe ik mijn leven daar op kon aanpassen. Hoe ik rekening kon gaan houden met mijn eigen neurodivergente brein. Zodat de intense vermoeidheid plaats kon gaan maken voor rust, ruimte en energie voor de dingen die voor mij écht belangrijk zijn. 

Tijdens de gesprekken met jou vind ik het belangrijk dat jij je gehoord en gezien voelt, zonder oordeel. Om vanuit die veiligheid samen op zoek te gaan naar wat jij nodig hebt om (weer) te kunnen gaan leven vanuit jouw kracht en op een manier die voor jou écht waardevol is.

 

Annemerel Peeters (1984)

woont in Harderwijk,
getrouwd met de liefste,
moeder van de leukste jongens (2014 en 2016),
afgestudeerd als neuropsycholoog,
jarenlange ervaring als GZ-psycholoog in de ouderenzorg,
voorzien van een bijzonder brein ; )